Back to All Events

Socratisch gesprek: Rechtvaardigheid

  • Inspiratiecentrum El'sina 20 Burgemeester van Tienenweg Diemen, NH, 1111 CW Netherlands (map)

Klaar met oppervlakkige gesprekken? Behoefte aan meer diepgang in je week? Wil je de klok even trager laten tikken? Goede vragen leren stellen? En hoe lijkt het je om je binnen korte tijd verbonden te voelen met mensen die je nooit eerder zag?

In het Socratisch gesprek werken we aan al het bovenstaande, in 2,5 uur tijd. Methodisch bewandelen we samen een weg rondom een vraag binnen een vooropgesteld thema. Samen verleggen we de grenzen van ons eigen denken aan de hand van vragen. Klaar voor het Socratisch gesprek?

✵✵✵

'Ken uzelf'. Ook jij kent deze uitspraak, toch? - Het was de filosoof Socrates die deze leus zou hebben geïntroduceerd. Socrates was op zoek was naar het 'goede leven'. Dit goede leven bestond niet uit door iemands voorafbepaalde waarden, maar was de manier van leven zoals die voor jou bedoeld is.

Om te kunnen achterhalen wat dit goede leven inhield was zelfonderzoek nodig. Socrates dacht dat dit zelfonderzoek in je eentje niet mogelijk was. Juist in het gesprek ontstond de mogelijkheid jezelf te zien. Vragen van anderen dwingen mensen buiten de gebaande paden van denken te treden. Dit gedachtegoed is de basis voor het Socratisch gesprek.

THEMA: Rechtvaardigheid.

Locatie: Elsina Inspiratiecentrum
Tijd: 19:00 - 21:30 (2,5 uur)
Kosten: 12,-

❀ Na inschrijving ontvang je per mail een betaalverzoek. Inschrijving is pas volledig na betaling. Deze bijeenkomst gaat enkel door bij 8 of meer deelnemers.

thinking.jpg
Later Event: June 13
Socratisch gesprek: Gelijkheid