Back to All Events

Filosofisch dialoog @ Centrum de Roos

  • Centrum de Roos 183 Pieter Cornelisz Hooftstraat Amsterdam, NH, 1071 BW Netherlands (map)

Altijd al van een goed gesprek gehouden?
Steeds vaker de behoefte om de diepte in te gaan?

Dit filosofische dialoog is in het leven geroepen ter verdieping in interessante en veelgebruikte containerbegrippen tijdens WeMakeTheCity festival. Het gebruiken van een woord als Rechtvaardigheid gaat makkelijk, maar weet jij ook welke diepgewortelde aannames jij hebt over deze term? En spreek jij over hetzelfde als iemand anders wanneer je het hebt over Eigenaarschap? Om hier antwoord op te kunnen geven gaan wij gezamenlijk een filosofisch gesprek aan met maximaal 8 personen.

Verwacht dat je achteraf een op meerdere manieren naar een thema kan kijken, beter begrip hebt van wat je zelf werkelijk bedoeld als je spreekt over het thema en mogelijks zelfs welke keuzes je tracht te maken, gebaseerd op je nieuwe inzichten. Bijkomend effect is een flinke portie zelfkennis, de ander écht kunnen begrijpen, nederigheid ontwikkelen en tenslotte: inzien dat zeker weten verdomd moeilijk blijft.

*Voorkennis van filosofie is niet nodig voor deelname. Vooraf krijg je een heldere inleiding in het de werkwijze van Socrates en de richtlijnen die wij zullen gebruiken tijdens het dialoog.

THEMA: Gelijkwaardigheid, Eigenaarschap, Rechtvaardigheid of Samen.
(Er wordt ter plekke gekozen voor een van deze thema’s).

Gespreksleider: Kelvin Covalo.
Kosten deelname: 10,- voor een weekendpas van WeMakeTheCity
https://wemakethe.city/nl/tickets

thinking.jpg